ЈКП КОМУНАЛАЦ ВЛАСОТИНЦЕ

НОВОСТИ

Радници ЈКП Комуналац у недељу 22.08.2021очистили су дивље депоније у околини спортске хале, градског гробља и у Бољару.

Служба Зоохигијене ЈКП Комуналац привела прве псе у прихватилиште

Служба Зоохигијене ЈКП Комуналац у Власотинцу привела је ових одана прве псе у прихватилиште за напуштене животиње.

-Након хватања проверавамо да ли је пас чипован, уколико јесте зовемо власника да га преузме. Ако се он не јави у року од три дана, животиња се, по прописима, сматра напуштеном. Уколико пас није чипован, он пролази тријажни преглед код ветеринара, чисти се од паразита и крпеља, стерилише или кастрира, вакцинише против беснила, чипује и смешта у бокс. То значи да ће један пас у просеку проводити између 15 и 20 дана у прихватилишту. По процедури, пас се након тога враћа у станиште – каже шеф службе Зоохигијене Томислав Шушулић.

Зграда прихватилишта изграђена је средствима Европског прогреса и општине Власотинце и предата на коришћење у октобру прошле године.

-Након тога уследило је испуњавање бројних критеријума за рад службе, обезбеђивање потребних дозвола и сагласности из министарствава, као и набавка додатне опреме која се притом не производи код нас – објашњава директор ЈКП Комуналац Светислав Петровић.

У прихватилишту у једном тренутутку може да се нађе највише 100 паса. Постоји приватна иницијатива да се поред прихватилишта изгради и азил за напуштене псе. То би омогућило да се пси трајно уклоне са улица, након чега би било могуће и удомљавање, кажу у „Комуналцу“.

 

Објављено: 06.06.2018 | Аутор: ИнфоДеск

Парк се зашаренио новим садницама цвећа

Парк у центру зашаренио се данас новим садницама цвећа, које су садили радници ЈКП Комуналац у Власотинцу, а набављене су из грделичког предузећа.

– Ово је прва овогодишња садња сезонског цвећа, друга је на јесен. Потрудићемо се да и део шеталишта поред Власине, испод хотела, улепшамо на овај начин – каже директор власотиначког „Комуналца“ Светислав Петровић.

 

Објављено: 01.06.2018 | Аутор: ИнфоДеск

Влада Јапана донирала Власотинцу камион за одвоз смећа

Кроз четрдесетак узаних улица и сокака у Власотинцу не лети више на све стране смеће са трактора, зато што се оно сада прикупља и транаспортује модерном смећаром, донацијом јапанске владе, вредне 58 хиљада евра.

Реч је о специјалној смећари прилагођеној уским површинама, добијеној на конкурсу, на коме се пријавило 400 кандидата у области екологије, а међу осам одобрених пројеката нашло се и власотиначко јавно комунално предузеће Комуналац.

© Copyright ЈКП КОМУНАЛАЦ